May 02 2020 0Comment

IDEJA IZ SRCA I DUŠE SPASIĆE MNOGE: Dejan Burčul, sa partnerima, sagradio je na Karaburmi kovid bolnicu!

U ovim teškim vremenima zbog pandemije virusa Covid-19, možemo da vidimo mane našeg društva, ali i ljude koji vraćaju veru u bolje sutra. Inspirisan takvim pojedincima, Grad Beograd je, od početka vanrednog stanja u Srbiji zbog epidemije korona virusa, pokrenuo akciju “Heroji Beograda”.

Jedan mnogih u ovoj akciji je i Dejan Burčul, direktor i vlasnik firme “Termomont“.

Preduzeće “Termomont” sa partnerima, izgradilo je kovid bolnicu na prostoru nekadašnjeg urušenog magacina u okviru Vojnomedicinskog centra “Karaburma”.

Ideja obično dolazi iz mozga, a ova je došla iz srca i iz duše. Našoj zemlji je bio potreban smeštajni kapacitet, a mi smo znali kako da napravimo bolnicu i krenuli smo da radimo. Na ovom mestu bio je stari objekat koji je služio kao magacin. Bio je poluurušen, sa lošim krovom bez dobrih instalacija i onda smo uradili sve sem zidova. Za tri, četiri dana smo ga ogolili, stavili novi krov, fasadu, sve instalacije unutra i završili posle 15 dana – rekao je Dejan Burčul.

Koliko je ovaj poduhvat jedinstven u Srbiji i regionu:

Nisam siguran da je iko objekat probao da uradi na ovaj način. Sve smo radili što bi trebalo da se uradi za rok koji je između 75 i 90 dana u nekim normalnim okolnostima, a mi smo uradili za 14 i po dana. Pri tom smo imali problem sa snadbevanjem, jer se nalazimo u sred vanrednog stanja i sve je bilo otežano, ali smo uspeli – objašnjava Dejan.

“Termomont” i partneri uložili su 37 miliona dinara u izgradnju bolnice. Objekat je površine 1.300 metara kvadratnih, opremljen je potrebnom medicinskom opremom i može da primi 60 pacijenata.

Objekat je rađen da bi bio trajan. Barem narednoh 30 godina, uz normalno održavanje, biće funkcionalan na način koji bude odgovarao Ministarstvu odbrane – dodao je Dejan.

Tags: ,

termomont