August 12 2020 0Comment

Počela izgradnja kovid bolnice u Kruševcu

Kompanija “Termomont” je položila kamen temeljac za kovid bolnicu položen 10. avgusta u kasarni “Rasina” Kruševcu, oko 200 kilometara jugoistočno od Beograda. Podsetimo, kompanija “Termomont” je ovog aprila završila gradnjevinske radove na na rekonstrukciji i izgradnji nove bolnice Vojnomedicinskog centra „Karaburma“. Ona je namenjena za lečenje obolelih od virusa Kovid-19, koja je donacija firme „Termomont“ i njenih partnera.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se nova kovid bolnica gradi kako bi se “spremnije dočekale jesen i zima ukoliko dođe do većeg talasa obolelih” od COVID-19.

Termomont kovid bolnica

Brnabićeva je na otvaranju radova rekla daće ta bolnica imati 500 ležajeva i intenzivnu negu. Reč  je o investiciji vrednoj 1.724.200.000 dinara (oko 14,6 miliona evra).

“To će biti bolnica koja će biti moderna, multifunkcionalna. Na usluzi građanima iz Kruševca, ali iz čitavog Rasinskog okruga”, rekla je Brnabić.

“Kada korona virus bude pobeđen”, dodala je Brnabić, “ova bolnica će ostati i dalje za građane Rasinskog okruga”.

Bolnicu gradi preduzeće “Termomont” iz Srbije, koje je gradilo i kovid bolnicu na beogradskoj Karaburmi. “Drago mi je što ovakve izazove i zahtevne poslove rade naše domaće kompanije”, navela je Brnabić.

termomont